% 50 HİBE DESTEKLİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI (DOKA) İMALAT SANAYİ MALİ DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

12 MART 2014

% 50 HİBE DESTEKLİ

DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI (DOKA)

İMALAT SANAYİ MALİ DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

İmalat Sanayi Mali Destek Programı Projesi kapsamında;  imalat sanayi alanında faaliyet gösteren KOBİ niteliğindeki mikro ve küçük işletmeler yararlanabilmektedir.

Bu programın amacı, Bölge'de imalat sanayii alanında faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin, ürün çeşitliliğinin, ar-ge, reklam, tanıtım, pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik düzeylerinin yükseltilmesidir.

İmalat Sanayi Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projeler için Kalınma Ajansı tarafından tahsis edilen kaynak tutarı 5.000.000,00-TL’dır.

Program kapsamında oluşturulan başvuru rehberinde yer alan kriterlere göre hazırlanacak projelere Ajans tarafından sağlanacak destek

Asgari 40.000,00-TL ,

Azami ise 400.000,00-TL olacaktır.

Proje sahipleri Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi  KAYS Üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Sistem üzerinden Son Başvuru Tarihi: 30/05/2014’tür.

Sistem üzerinden yapılan başvurular online olarak doldurulduktan sonra çıktısı alınarak asıl imza yapılmak suretiyle Proje Dosyasının Ajansa Son Teslim Tarihi: 06/06/2014 Saat 17:00’dir.

Program hakkında daha detaylı bilgiye Odamızdan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı www.doka.org.tr internet sitesinden ulaşılabilir.

Üyelerimize, imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelere ve kamuoyuna önemle duyurulur.

İsmail AKÇAY